Tuesday, June 07, 2005

marmara dan haber var

helal olsun, asagidaki haber bugunun referans gazetesinden. site de gercekten guzel olmus. haberler, acik pozisyonlar.ya bi de baya olmus olum biz mezun olali. ozledim be, nerde uzumcu,nerde huzunlu, nerde eko yu odev icin kullanan beyza, aaaaalllll ....

07.06.2005 / Pervin Kaplan

İş bulma kaygısı daha mezun olmadan üniversite öğrencilerinin kollarını sıvamalarına neden oldu. Marmara Üniversitesi Marmara Community öğrencileri de bir ilke imza atarak, kendi kurdukları kariyer sitesi ile mezun olmadan işlerini bulmaya başladı.

Mezuniyet sonrasında işsizlik sorunuyla karşılaşmak istemeyen Alper Özaltın ve Okan Özdemir kafa kafaya verip insan kaynakları sitesi oluşturdu. Marmara Community İngilizce Ekonomi Kulübü üyesi olan Özaltın ve Özdemir 1,5 yıl süren çalışmalarının ardından Mart 2004’te hazırladıkları kariyer sitesini hizmete açtı. 5 bin Marmaralının CV’sini bıraktığı "ik.marmara.edu.tr" adresinden pek çok ünlü şirket eleman açığını gideriyor. Kulüp öğrencilerinin hazırladığı site, Marmara Üniversitesi öğrencilerine iş dünyası ve kariyer konuları hakkındaki son güncel haberleri, günümüz iş dünyası eğilimlerini, profesyonellerle yapılmış röportajları ve en önemlisi iş ve staj ilanlarını paylaşıyor, Marmaralıların kariyerlerini oluşturmalarında destek sağlıyor.

Hayal gerçeğe dönüştü
Bugün 80 öğrencinin faal olarak çalıştığı Marmara Community İngilizce Ekonomi Kulübü’nün başkanlığını yürüten İngilizce İktisat Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Onur Yurtcanlı, Marmaralı öğrencilerin özel sektörle buluşmasında aracılık yaptıklarını söylüyor. Sitenin uzun çalışmalar sonucunda ortaya çıktığını vurgulayan Onur Yurtcanlı “Başta hayal gibi geliyordu. Çünkü insan kaynakları sitesinin öğrenci kulübünden çıkması bizim için çok önemli. Kulüp olarak birçok organizasyona imza attık. Her organizasyon bize farklı tecrübe kazandırdı” diyor.

CV Bankası dezavantajdı
Geçen yıla kadar bir CV bankası oluşturduklarını belirten Yurtcanlı, CV bankasının dezavantajlarını şöyle sıralıyor: “CV bankasında mezun adaylarının bilgilerini şirketlere gönderiyorduk. Bu bilgiler güncellenemiyordu. Öğrencinin aldığı her yeni eğitim iş bulmasında bir adım öne çıkmasına neden olabiliyor. Firmalar da CV bankasını değerlendirirken zorlanıyorlardı. CV’lerin bir arama motoruyla değerlendirilmesi daha kolay olacaktı. CV bankasında öğrencilerin şirket seçme hakkı olmuyordu. Herhangi bir işe başvuruda bulunduğumuzda ısrarla son çalıştığımız yerdeki maaşımız soruluyordu. Sitenin öğrenci odaklı olarak yeniden tasarlanması gerekiyordu. “ik.marmara.edu.tr” sitesini hazırlarken tüm bu olumsuzlukları göz önüne aldık.”
Marmara Üniversitesi’nin 50 bini aşkın öğrencisi ve yüz binlerce mezunu bulunuyor. Bu site sayesinde öğrenciler mezunlarla buluşma imkanı da buldu. Marmara Community İngilizce Ekonomi Kulübü öğrencileri, çalışmalarında üniversite yönetiminin de kendilerine server desteği verdiğini belirtiyor.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home