Thursday, August 18, 2005

yalnizca isimler kalir geriye elimizde!


evet kuzen Leri nin baslatmis oldugu futbolcular arasindaki bazi guzel isimlere nacizane ben de bir kac ekleme yapmak isterim. her ne kadar subjektif olsa da gercekten bazi isimler yillar gecse de soylenislerinden dolayi ya da bazi rafine futbolcularin bazi karakteristiklerinden dolayi genc dimagimizdan silinmemektedir.buna en guzel ornek de heralde yanda vesikaligini gordugunuz 'el pibe-cocuk'lakapli kolombiyanin sari gunesi valderrama dir.asprilla, higuata, ve kendi kalesinegol attigi icn oldurulen escobar diger guzel isimleridir kolombiya nin.latin ruzgarinin verdigi etkiyle yolumuz brezilya ya dusuyor ve ordan da zico, vampeta yi aliyoruz listeye. arjantinden passeralla bir araba markasi gibi durmakla beraber,iyi bir oyuncudur. penalti kurtarma ustasi goygocea unutulmaz. uruguay dan da fonseca yi alalim. sili den de zamarano biner bu gemiye.


eski kita avrupa dan kaleci olarak ispanyol zubizeratta ve dino zoff iki kraldir.eskilerden ya$in unutulmaz. yenilerden buffon ve senay dudek fena diildir.
futbolculara geldigimizde kuzeye cikalim ve hemen isvec den martin dahlin diyelim.
asagiya inelim ve isvicre nin gulu chapuisat i dondurelim dilimizde. germenlerden karl heinz rummenigge ve gerd müller e selam verelim. ya littbarski unutulur mu? yenilerden ramelow,marco bode akilda yereder. komsu portakallardan marko van basten, ve van del nistel roy iyidir. kirmiz seytanlardan enzo schifo misafir odasina yeni alinan oturma takimi gibi sik durur. o kendini begenmis fransizlardan soz etmeden gecmek olmaz. alin size hemen lizarazu. kesmediyse emmanuellaya benzeyen emmanuel petit. suikastci djorkaeff. ciftci frank leboeuf. karembeu of of maskulen olan. eskilerden tabii ki michel platini ve jean pierre papin.

sonra asagiya daha sicak ulkelere inelim. kuzen Leri kisisinin belirttigi gibi ispanyollar ve italyanlar bu kategoride baya onde gitmekteler: azzurrilerden kostakurta, salvatore schillacci, soylerken bir karnaval havasi yasatan karnevaro, suclulukla karisik maldini,yakisikli nesta, tassotti. ispanyollardan gundemdeki kily gonzales, julio salinas, guardiola, valeron, morientes,mendil sallayan mendiata. komsudan fado ve gol krali eusebio yeter de artar bile.

ya sogukkanli kirmizi urbaliar diyenlere de hemen cevabim hazirdir: gary lineker. tabii ardindan da ara sira bize o beyaz dotunu gosteren yaramaza cocuk paul gascoigne gelir.

balkanlardan seker abimiz suker ve bobinci boban i alalim.

ve aglayan kita afrika. nijerya nin kardeslerine hemen vefa borcumuzu odeyelim ve bize seyrettirdikleri guzel futbol icin tesekkur edelim: omam ve kona biyik, sonradan tavuguma ismini verdigim mbouh mbouh, ve tabii ki roger milla. ibrahim ba da ayri bir isimdir bu arada.

son bir kategori de ismini soylerkene bir tereddut, bir hassiktir cektiklerimiz icin acalim; mesela sili den marcelo salas daha cok salas bir meyhanede cebindeki son kurusu bir konsomatrise yediren memur ismi gibi durmakta. ya abd den o guzelim dalgali sac ve sakal stiliyle lalas nerelerde acaba. mezarinda filozofumuzu ters donduren arjantinli sokrates? yine tango diyarindan roberto sensini buı duyarlilikla ne kadar sert oynayabilir? ya david platt ne kadar yavan degil mi? peki alamanci yens yeremies sanki banu alkan sarkisi.

eeee hani ulan turkiye diyenlere de lefter kucukandonyanis, ersen martin ve yattara derim baska bi si demem.

son olarak icimde kalmasin diye soyleyeyim ben bu amoruso ismini unutmak istiyorum arkadas. neden bilmiyorum ama alisamadim. bi kategoriye de sokamadim bu ismi, nasil bi isimdir bu ya...


motorcycle boy

1 Comments:

At November 25, 2009 2:13 AM, Anonymous Anonymous said...

dostlarlimani.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading dostlarlimani.blogspot.com every day.
fast loans
online payday loans

 

Post a Comment

<< Home